izdelava spletnih strani

Izdelava spletnih strani je eden izmed ključnih korakov podjetja. S tem, kako resno vzamejo proces izdelave spletne strani lahko ustvarijo veliko razliko v tem, kako bodo pridobivali kupce in koliko.

Platforme za izdelavo spletne strani

Izdelava spletne strani se začne z izbiro platforme, na kateri bo spletna stran postavljena. Najpogosteje in za večino najbolj smiselno se uporablja WordPress. Izdelava WordPress spletne strani tako na eni strani nudi vso najnovejšo tehnologijo in procese, je ena izmed najbolj prilagodljivih platform za izdelavo spletne strani, hkrati pa omogoča delovanje oz. obratovanje z relativno nizkimi stroški. Za večino podjetij tako nedvomno priporočamo izdelavo spletnih strani na WordPressu.

Več o izdelavi WordPress spletnih strani

Zakaj izbrati WordPress za izdelavo spletnih strani

Gostovanje spletne strani

Spletna stran pa potrebuje tudi domeno in strežnik. Običajno je dovolj “shared” gostovanje, ki znese cca  5 € / mesec za dodatne zahteve pa priporočamo VPS gostovanje oz gostovanje prilagojeno specifičnim zahtevam.

Domena spletne strani

Domena spletne strani je nekoliko bolj zahtevno vprašanje. KAtero domeno izbrati je po eni strani odvisno od tega, kako prepoznavno je ime podjetja, ki, če je prepoznavno, ima smisel, da zakupimo domeno kot je imepodjetja.si. Po drugi strani pa je včasih bolj smiselno izbrati ime domene, ki vsebuje ključno besedo, kot je npr. imeizdelka.si. Tako ima domena potencial, da se bolje uvrsti v iskalniku.

Potem je še prepdona domene (.si,.com,…), ki jo izbiramo glede na trg, na katerega je podjetje usmerjeno (.si za slovenski trg, .com za globalno, …).

Cena domene spletne strani znaša od 11 € dalje.

Cena izdelave spletne strani

Cena izdelave spletne strani je odvisno od zahtev podjetja. Preprosta spletna stran na WordPressu (glavna stran, 5 podstrani) stane od cca 250 € dalje. Spletne trgovine pa se dobi že za 700 €. Obstajajo tudi različni ponudniki, ki imajo višje cene. Ali jih izbrati ali ne, pa je odvisno od budžeta in zahtev.

Cena izdelave spletne strani namreč lahko vsebuje zgolj izdelavo in dizajn, ki za večino podjetij ni nujen, saj lahko wordpress spletno stran izdelamo na predlogi, ki je profesionalno oblikovana in stane le 50 €. V kolikor pa cena izdelava spletne strani vsebuje neko svetovanje in usmeritev v digitalni trg, ali pa že določene postopke optimizacije spletnih strani, pa višja cena lahko upravičena in smiselna investicija.

Naroči izdelavo spletne strani

Izbira ponudnika za izdelavo spletne strani

Ponudnikov za izdelavo spletnih strani je kar precej. Svetujemo, da izbirate ponudnike na podlagi že izdelanih spletnih strani, glede na to katere spletne strani so izdelali in kako le-te pozicionirajo na Google iskalniku. Spletne strani, ki jih ne najdete na Googlu namreč niso dobro zastavljene.

V kolikor imate vprašanja, potrebujete pomoč, ali želite posvet nas lahko kontaktirate.