,

SEO članki | SEO copywriting – Zakaj je nujno pisati članke za SEO optimizacijo

SEO članki | SEO copywriting - Zakaj je nujno pisati članke za SEO optimizacijo

Se sprašujete kaj je seo pisanje besedil in zakaj je pomembno za vašo stran? SEO pisanje besedil za splet je posebna oblika pisanja ki ima naslednje lastnosti:

  • Vsebuje ključne besede in fraze – to so ključne besede zelo iskani izrazi ki jih vaši ciljni bralec vtipka v iskalnih, da bi našel informacijo ki jo želi. 
  • Pomaga vaši spletni vsebini, da se v iskalnikih uvrsti višje
  • Prinaša kakovosten in uvrščen promet na vašo spletno stran

Če na kratko povzamemo kaj pomeni pisanje se jo v besedilu lahko rečemo, da je to kakovostno pisanje. Ključne besede, ki jih uporabljamo v teh besedilih ne otežujejo branja, ne zvenijo ponavljajoče in ne motijo pozornosti bralca.

V čem se v besedilo razlikujejo od običajnih besedil

Glavna razlika med sejo besedili in navadnimi besedili je v tem, da SEO besedila vsebujejo ključne besede oz. fraze. Vpisovanje besed sem v google iskalnik je tisto kar počnemo vsak dan. To počnemo z namenom, da bi dobili odgovore ali informacije ki jih želimo.

Optimizacija spletnih strani in pisanje besedil v povezavi z optimizacijo, pa je mnogo več kot zgolj dodajanje ključnih besed v vsebino. Ne gre le za vprašanje kolikokrat se ključna beseda pojavi ali ponovi. Niti ne gre za vprašanje povratnih povezav ali kode spletne strani. Prva mesta na google iskalniku dosegajo članki oziroma vsebina ki v popolnosti odgovori na vprašanja bralcev, ali jih napotuje na trava spletna mesta in je obenem dovolj berljiva da bralci z lahkoto preberejo.

Besedila za optimizacijo strani morajo biti odlična v dveh pogledih

Google je postal in stvari so se spremenile. Ni dovolj le da napišemo dovolj dolgo vsebino ki vsebuje dovolj ključnih besed. Vsebina ki se uvršča na prva mesta v google iskalniku je mnogo več kot le to.

V grobem pa ta oseba dosega 2 odličnosti.

Ena odličnosti je, da jo bralci obožujejo. Mora biti dovolj zanimiva, berljiva in relevantna. To pomeni bodisi izobražuje, zabava ali razsvetljuje.

Druga odličnost ki jo mora dosegati dobra vsebina pa je da, da google razume o čem govori. Za razumevanje tega področja omogoča strokovnjakom za optimizacijo spletnih strani, da spletne strani uvrščajo v vrh iskalnikov.

Kako umestiti članek na prvo mesto v googlu

Na uvrstitve v google iskalniku vpliva mnogo dejavnikov. Zagotovo pa je glavni dejavnik kakovostna vsebina. Pogostost objavljanja, seo analize, svežina vsebine,… Vse to so pomembni dejavniki. Vendar je glavan in najbolj pomemben dejavnik pri uvrstitvah zagotovo vsebina.